پرسنل آرمان جنوب ۶


روزآمار و برنامه ریزی

یکم آبان،روز ملی آمار و برنامه ریزی گرامی باد

 

 


گروه صنایع غذاهای دریایی تحفه



آشنایی با ماهی شیر


ماهی شیر جنوب حاوی مقدار بالایی ید و کلسیم است که یکی از مواد مورد نیاز بدن است. ماهی شیر همچنین منبع خوبی از ویتامین های D و D3 است که در سلامت عمومی بدن موثر است. گوشت ماهی شیر از نظر قیمت مقرون به صرفه تر از ماهی های دیگه است و ماهی شیر ضایعات بسیار کمتری نسبت به ماهی های دیگر دارد و تیغ و تعداد فلس های ماهی شیر بسیار کم است به همین دلیل ماهی شیر از ماهیان بسیار محبوب و پرطرفدار کشور برای پخت و پز می باشد. ماهی شیر دارای گوشت لخم و طعمی بسیار خوشمزه است . ماهی شیر مناسب جهت سرخ کردن، قلیه ماهی ، مجبوس ماهی ، ودام ، سبزی پلو با ماهی، ماهی کبابی است . ماهی شیرهمچنین در گویش جزیره قشم به ماهی چنعت نیز گفته می شود و با نام های دیگری همچون کناد، درک و خیاط شناخت می شود اما بین مردم به ماهی شیر شهرت دارد



آشنایی با سفره ماهی ها + تغذیه و نحوه شکار سفره ماهی


 

سفره ‌ماهی (به انگلیسی: Eagle ray) جانوری مهره دار از دسته رامک ماهیان (Myliobatidae) و پیرو به کوسه ‌ها می باشد، یعنی چرخه تکامل کوسه ها به پدید آمدن سفره ماهی ها ختم شده است. این ماهی را دال ماهی نیز می نامند که انواع آن، در اقیانوس و دریا ها به چشم می خورد. 

 

این مهره داران در دسته بندی های گسترده و به صورت همراه به هم زندگی می‌کنند. استخوان بندی دال ماهی‌ ها از غضروف می باشد، غضروف ماده ‌ای سخت و در عین حال نرم‌ تر از استخوان است

 

.


ماهی یال اسبی


 ماهیان خلیج فارس و دریای عمان ← خانواده ماهیان‌یال‌اسبی ← گونه یال‌اسبی سر بزرگ

■ سیستماتیک:

 

■ نام علمی گونه: Trichiurus lepturus Linnaeus, 1758 j

:: نام فارسی و محلی ایران: یال‌اسبی سر بزرگ، و نیز: یال‌اسبی ژاپنی

• اسامی محلی ایران » سیستان و بلوچستان: چِیندی، چندی. هرمزگان: اسبک، اسبک چندی. خوزستان: فَرَس، هوملان.

سایر نام‌ها: ریبون.


آشنایی با ماهی گیدر یا ماهی تن


:: ماهیان خلیج فارس و دریای عمان ← خانواده تون‌ماهیان ← گونه ماهی گیدر

 

■ سیستماتیک:

 

■ نام علمی گونه: Thunnus albacares (Bonnaterre, 1788)j

:: نام های رایج در ایران: گیدر و نیز تون زرد باله

• اسامی محلی » سیستان و بلوچستان: گیدر. هرمزگان: پتان. سایر اسامی محلی: گباب، جودر


 

:: رده‌بندی کامل ↓

← Class: Actinopterygii (رده: پرتوبالگان)

← Infraclass: Teleostei (فرو رده: پیوسته‌استخوانان)

← Order: Perciformes (راسته: سوف‌ماهی‌سانان)

← Suborder: Scombroidei (زیرراسته: تون‌ماهی‌واران)

← Family: Scombridae (خانواده: تون‌ماهیان) (En: Mackerels, tunas, bonitos)

← Subfamily: Scombrinae (زیرخانواده: تون‌تباریان)

← Tribe: Thunnini (تبار: ماهی تن‌ها)

← Genus:Thunnus (جنس: تون‌های اصلی)

← Species: Thunnus albacares (گونه: ماهی گیدر)

 


آشنایی با ماهی سلطان ابراهیم یا حمیرو،حَمرا،سرخو کوچک


ماهی سلطان ابراهیم یکی دیگر از ماهیان خوشمزه ی جنوب است که طرفداران خاص خودش را دارد.

 

وزن هائی که من از این ماهی تاکنون دیدم از ۱۰۰ گرم تا ۶۰۰ گرم بوده و بزرگتر ندیدم و فکر هم نمی کنم

 

بیشتر از وزن ۶۰۰ گرم بشن.