کل مطالب : 51
کل نظرات : 0
آمار کاربران
افراد آنلاین : 1
تعداد اعضا : 0
آمار بازدید
بازدید امروز : 429
بازدید دیروز : 284
ورودی امروز گوگل : 0
ورودی گوگل دیروز : 1
آي پي امروز : 29
آي پي ديروز : 54
بازدید هفته : 762
بازدید ماه : 2,302
بازدید سال : 19,616
بازدید کلی : 21,418
اطلاعات شما
آی پی : 35.168.110.128
مرورگر :
سیستم عامل :
امروز : چهارشنبه 26 مرداد 1401
- آشنایی با ماهی حسون
- لوگوی آرمان جنوب و تحفه
- ماهی یال اسبی
- ماهی شوریده و خواص آن
- شرکت پروتئین آرمان جنوب باحضور آقای واحدی مجری
- مجله خبری ۱
- خواص ماهی تیلاپیا را بهتر بشناسید
- آشنایی با ماهی سلطان ابراهیم یا حمیرو،حَمرا،سرخو کوچک
- آشنایی با ماهی گیدر یا ماهی تن
- آشنایی با سفره ماهی ها + تغذیه و نحوه شکار سفره ماهی
- فرآوری و بسته بندی میگو
- آشنایی با ترموگراف دما و رطوبت
- چگونه مصرف آبزیان باعث سلامتی انسان می شود ؟
- طرز تهیه میگو سوخاری (ویدیو)
- آشنایی با سازمان غذا و دارو
- نمایی از بسته بندی ماهی طلال توسط پرسنل آرمان جنوب
- برش سفره ماهی
- آشنایی با ماهی طلال
- لوگوی طلایی
- حضور آقای واحدی مجری تلویزیون در شرکت پروتئین آرمان جنوب

جدول مشخصات
نام های رایج ماهی موش دندان، ماهی ببر دندان، ماهی مشکو، ماهی نوویبی، ماهی موشکو، ماهی کایر
نام انگلیسی Tigertooth croaker, jewfish croaker, longtooth salmon
طبع سرد و تر
معرفی
ماهی شوریده یکی از ماهی های خوراکی و محبوب است. این ماهی از راسته سوفماهیسانان و از خانواده شوریده ماهیان است. شوریده ماهیان (Sciaenidae) خانواده ای بزرگ از ماهیان هستند که باله پشتی بلندی دارند. این باله معمولا تا نزدیکی دم امتداد دارد. این ماهی تیغ کمی دارد و پوست آن در بالا نقره ای رنگ و در زیر شکم مایل به سفید است. این ماهی معمولاً در عمق 40 متری آبهای ساحلی زندگی می کند. این ماهی بومی خلیج فارس و دریای عمان است اما در بسیاری از خلیج های دیگر دنیا نیز یافت می شود. ماهی شورید می تواند تا 90 سانتیمتر هم رشد کند اما به دلیل صید بی رویه این ماهی هم اکنون اکثر ماهی های صید شده در حدود 30 سانتیمتر و حداکثر 40 سانتیمتر طول هستند. طول عمر این ماهی در حدود 7 سال است. این ماهی از میگوها و سایر بی مهرگان تغذیه می کند.
نحوه مصرف
ماهی شورید به عنوان یکی از محبوب ترین ماهی های خوراکی جنوب ایران شناخته می شود. گوشت این ماهی قبل از پخت سفت است اما بعد از پخته شدن بسیار نرم و لذیذ می شود. داشتن تیغ های کم نیز به محبوبیت این ماهی افزوده است. ماهی شوریده معمولاً برای هر نوع غذایی که با ماهی تهیه می شود مناسب است. این ماهی را می توان به صورت کبابی، سرخ کرده، شکم پر، قلیه و بسیاری روش های دیگر مصرف کرد.
خواص
ماهی شوریده سرشار از خانواده ویتامین های B به ویژه ویتامین B3 است. ویتامین B3 یا نیاسین یکی از ویتامین های محلول در آب است. این ویتامین در تنفس سلولی دخالت دارد و در آزاد کردن انرژی از کربوهیدرات ها، چربی ها و پروتئین ها و همچنین در کاهش سطح کلسترول خون و حفظ سطح گلوکز خون تاثیر بسزایی دارد. این ویتامین همچنین باعث کاهش خطر گرفتگی عروق و یا سخت شدن شریان ها می شود. این ماده همچنین خطر ابتلا به بیماری هایی همچون آلزایمر ، افسردگی ، آب مروارید ، آرتروز و یا دیابت نوع 1 را کاهش می دهد. مانند همه ماهی ها این ماهی نیز سرشار از پروتئین بدون چربی است. پروتئین بدون چربی بر رشد عضلات، مو و ناخن ها و همچنین سلامت پوست تاثیرگذار است. پروتئین بدون چربی برای تشکیل پادتن هایی که وظیفه مقابله با عفونت ها و مهاجمان خارجی دیگر را در بدن بر عهده دارند، ضروری است.
ویتامین A و E از جمله ویتامین های موجود در گوشت ماهی شوریده است. مقدار قابل توجه این ویتامین های محلول در چربی این ماهی که جزو آنتی اکسیدان های قوی و مهم هستند ، در مقابله با رادیکال های آزاد مخرب و پیشگیری از انواع سرطان ها موثر است. گوشت این ماهی سرشار از اسیدهای چرب امگا 3 است. امگا 3 در کاهش حملههای قلبی، فشار خون، افسردگی و شدت پیش فعالی کودکان تأثیر بسزایی دارد. همچنین در بهبود قدرت حافظه و بهره هوشی کودکان تاثیرگذار است. ماهی شوریده سرشار از کلسیم و فسفر و ویتامین دی است؛ از این رو منجر به استحکام و تقویت استخوان ها می شود. از دیگر مواد مفید این ماهی می توان به روی (زینک) ، آهن ، سدیم ، ید ، منگنز ، سلنیوم ، پتاسیم و منیزیم اشاره کرد.
مضرات
سطح چربی شوریده به نسبت سایر ماهیان جنوب نسبتاً بیشتر است. البته این چربی هرگز به اندازه گوشت گوسفند و یا گوشت گوساله نیست. با این حال مصرف این ماهی به صورت سرخ کرده مخصوصا با استفاده از روغن هایی که اسید چرب بالایی دارند مانند روغن های اشباع یا جامد می تواند مضر باشد. برای سرخ کردن این ماهی می توان از روغن هایی مانند روغن زیتون، روغن کنجد و یا روغن هسته انگور استفاده کرد.