طرز تهیه ماهی شوریده سرخ شده


طرز تهیه ماهی شوریده خوشمزه

ــــــــــــــــــــــــــــ

ماهی نقش مهمی در مبارزه با گرسنگی و سوء تغذیه در تمام نقاط جهان داره. شاید یکی از اصلی ترین دغدغه ها امروزه عدم دسترسی به ماهی تازه اس. شوریده ماهی سرخ شده نه تنها منبع پروتئین عالی و چربی های سالمه، بلکه منبع منحصر به فردی از مواد مغذی ضروری هم هست. این مواد شامل اسیدهای چرب امگا 3 با زنجیره طولانی، ید، ویتامین D و کلسیم هستن.

🐟مواد لازم🐟 

⬅شوریده ماهی تازه جنوب: 2 عدد سالم (بهتره شوریده ماهی های با وزن بین 250 الی 500 گرم رو انتخاب کنین)
⬅سیر رنده شده: 2 حبه متوسط
⬅پیاز رنده شده: 1 عدد متوسط
⬅لیمو ترش تازه یا آبلیموی تازه: 2 قاشق غذاخوری
⬅چاشنی و ادویه مخصوص ماهی جنوب: 1 قاشق غذاخوری
⬅نمک: 1 قاشق غذاخوری
↘سبزیجات معطر (شوید، گیشنیز، شنبلیله): 2 قاشق غذا خوری
⬅برگ بو: 3 عدد
⬅فلفل سیاه: نصف قاشق غذاخوری
⬅کره: 100 گرم
⬅روغن مایع: به مقداری که ماهی ها درون روغن غوطه ور بشن
⚠زمان آماده سازی: 15 دقیقه
⚠زمان پختن: 30 دقیقه
⚠مناسب برای: 4 نفر

🍜طرز تهیه ماهی شوریده سرخ شده 
مرحله اول: مزه دار کردن
 
در گام اول شما ماهی های پاک شده رو باید مزه دار کنین. برای این کار آب پیاز و سیر رنده شده رو کامل بگیرین. بهتره ظرف مناسب و بزرگ انخاب کنین که ماهی شوریده کاملا به مواد آغشته بشن. سیر، پیاز، آبلیمو، نمک و فلفل سیاه رو خوب باهم مخلو کنین.
حالا کمی از سبزیجات معطر و برگ بو رو کف ظرفتون بریزین. طوریکه کامل ظرف رو بپوشونه. ماهی ها رو به موادی که باهم مخلوط کرده بودین کامل آغشته کنین (حتما داخل شکم ماهی هم مزه دار بشه). خوب حالا ماهی رو کف ظرف روی سبزیجات بگذارین. مابقی سبزیجات رو روی ماهی ریخته.
خوب حالا ماهی های خوشمزه ما مزه دار شدن. روی ظرف سلفون بکشید و ظرف رو داخل یخچال بگذارین. بهش 15 دقیقه زمان بدین.

🍜مرحله دوم. سرخ کردن 
ماهیتابه رو روی شعله ملایم قرار بدید. کره و روغن رو داخل ماهیتابه ریخته.
ماهی های شوریده رو از مواد خارج کنین و کاملا تمیز کنید.
نکته: حتما تمام مواد رو از روی ماهی پاک کنین چون داخل روغن می سوزن و طعم بدی به ماهی شما میدن.
بعد از این که روغن حسابی داغ شد و شروع به جوشیدن کرد، شعله رو خیلی کم می کنین (برای این باید این کار رو بکنید که با قرار داده ماهی داخل روغن پرتاب میشه! و ممکنه شما رو بسوزونه). آروم ماهی رو دخل روغن قرار بدید.
شعله رو زیاد کنید و اجازه بدید یکطرف ماهی کاملا سرخ شه.
ماهی رو برگردونین تا طرف دیگه اش هم سرخ بشه. این که ماهی چقدر سرخ و برشته بشه به سلیقه و ذائقه شما بستگی داره.
حالا ماهی روی صفحه روغن گیر یا دستمال بگذارین تا روغن اضافی اون خارج شه.
غذای خوشمزه دریایی و جنوبی شما آماده است. می تونین به سلیقه خودتون با سیزیجات و لیمو ترش تزئین و سرو کنین.
نکته: این غذا رو شما می تونین با انواع سالادها میل کنین. همنطور در کنار ماهی شوریده سرخ شده میتونین شوید پلو هم درست کنید. اما فراموش نکنین چاشنی اصلی این ماهی ترشی انبه جنوبیه.
نکته: افرادی که چربی خون بالایی دارن بهتره در خوردن این غذا زیاده روی نکنن یا این که شوریده ماهی رو به صورت کبابی مصرف کنین.
نکته: حواستون باشه همراه این غذا به هیچ وجه دوغ ننوشین.
🍞خواص و ویژگی های این غذای خوشمزه 
این غذا دارای نسبت بالایی اسیدچرب امگا3 نسبت به امگا6 هست. برای همین میتونه برای تقویت قلب و عروق مفید باشه. شوریده ماهی جنوبی ویتامین ها و املاح زیادی داره. این غذا دارای کالری بالایی هم هست. بنابراین به زنان باردار و کودکان توصیه میشه حتما این غذا رو مصرف کنند.

مطالب مرتبط